Diş Hekimi Fobisini Yenen Klinik Tasarımının 7 Püf Noktası Genellikle diş hekimi klinikleri sıkıcı ve renksiz yerlerdir. Ancak, son bir kaç yılda tıbbi alanların hastanın psikolojik sağlığı üzerindeki potansiyel…

Diş Hekimi Fobisini Yenen Klinik Tasarımının 7 Püf Noktası Genellikle diş hekimi klinikleri sıkıcı ve renksiz yerlerdir. Ancak, son bir kaç yılda tıbbi alanların hastanın psikolojik sağlığı üzerindeki potansiyel…

Diş Hekimi Fobisini Yenen Klinik Tasarımının 7 Püf Noktası Genellikle diş hekimi klinikleri sıkıcı ve renksiz yerlerdir. Ancak, son bir kaç yılda tıbbi alanların hastanın psikolojik sağlığı üzerindeki potansiyel…

Diş Hekimi Fobisini Yenen Klinik Tasarımının 7 Püf Noktası Genellikle diş hekimi klinikleri sıkıcı ve renksiz yerlerdir. Ancak, son bir kaç yılda tıbbi alanların hastanın psikolojik sağlığı üzerindeki potansiyel… Diş Hekimi Fobisini Yenen Klinik Tasarımının 7 Püf Noktası Genellikle diş hekimi klinikleri sıkıcı ve renksiz yerlerdir. Ancak, son bir kaç yılda tıbbi alanların hastanın psikolojik sağlığı üzerindeki potansiyel…

BLOG

BLOG

Diş Hekimi Fobisini Yenen Klinik Tasarımının 7 Püf Noktası

Müge Akbulut | Diş Hekimi Fobisini Yenen Klinik Tasarımının 7 Püf Noktası

Genellikle diş hekimi klinikleri sıkıcı ve renksiz yerlerdir. Ancak, son bir kaç yılda tıbbi alanların hastanın psikolojik sağlığı üzerindeki potansiyel etkisi daha çok tartışılır hale geldi ve sağlık hizmetleri için iç mimari tasarım, son yirmi yılda çarpıcı bir şekilde gelişti. Artık dental mekanlar fobileri yenmek ve psikolojik engelleri kaldırmak için; hoş renkler, ilginç dokular ve uyumlu resimlerle çağdaş iç mekanlar haline getirilip, daha temiz ve neşeli ortamlara dönüştürülüyor.


Bugünlerde bir diş kliniğinin iç tasarım standartlarını, ortalamanın üstünde tutmak ise gerçekten etkileyici bir akvaryumdan daha fazlasını gerektiriyor. İnsanların bir diş hekimine ilk girdiklerinde gördükleri ve deneyimledikleri şeyler, orada geçirecekleri sürenin psikolojik olarak tamamını etkileyebilir. Bu sebepten ötürü klinik tasarımı hiç olmadığı kadar daha fazla insan dostu haline geliyor. İnsan dostu ve fobileri yenen diş kliniği yapmanın en önemli püf noktası ise iyi bir iç mimari tasarıma sahip olmak. Bu çağdaş dental ofis iç tasarım trendleri ise şu anda diş hekimleri dünyasında büyük yankılar uyandırıyor. İşte insan dostu ve diş hekimi fobisini yenen klinik tasarımlarının 7 püf noktası!


1-Parlak, Enerji Verici Renkler ve Işıklar


Yeni bir boya başlamak için yeterince kolay bir değişiklik gibi görünüyor, değil mi? Yeni ve koyu renklerle vurgulanan parlak beyaz duvarlar, şu anda diş hekimi kliniklerinin en popüler trendi. Yani sarılar, portakallar, maviler, kırmızılar ve yeşiller şu anda sıkıcı ve korkutucu diş hekimi kliniklerinin iç tasarımını neşeli ve canlı hale getiriyor. Metalik malzemeler de bu renklere eşlik ediyor.




Aydınlatma armatürleri de diş hekimliğinde eşit derecede önemli hale geldi. Oturma alanları, oyun odaları ve resepsiyon alanı gibi belirli alanları aydınlatan ısmarlama armatürler, bir diş hekimliği ofisinde teşvik hareketini çarpıcı biçimde tamamlamakta. Işık ve renk birlikte çalıştığında, dinamik ve unutulmaz bir diş hekimi iç tasarım deneyimi yaratmak mümkün!


2-Dekor Olarak Eğlence


Diş klinikleri, özellikle çocuklara mı, yoksa tüm aileye mi hitap ediyor? Eğlence faktörü diş fobisini yenmek isteyen kliniklerde artık hem aileler hem de çocuklar için çok popüler hale geldi! Artık tasarımlar sıkıcı reklamların ya da belgesellerin olduğu televizyonlu bekleme odalarından ya da çocukları için oyuncaklar sağlamaktan çok daha ötede! Bu resimdeki gibi televizyonları çerçevelemek, televizyonu günümüz sanat eserine dönüştürürken, 3 boyutlu duvar dekorları, tavan sarkıtları, eğlence temasına uygun ışıklandırmalar ise sizi diş hekiminde olduğunuzu unutturup bambaşka dünyalara götürür. Bazı diş hekimliği ofisleri ise 5 boyutlu medya odaları hazırlayarak, sizi yepyeni bir dünyaya götürme hissi yaratıyor. Günümüz diş hekimliği klinik tasarımında eğlence, özellikle fobiyi yenmek isteyen insan dostu klinikler için vazgeçilmez bir bileşen haline gelmiştir.


Püf Nokta: Oyun sistemleri ve eğlence makinelerini klinikte dekor olarak kullandığınızda yukarıdaki tasarımda olduğu gibi ofisin geri kalanını nötr renklerle dengelemelisiniz.


3-Açık Kat Planı Tedavi Alanı



Günümüzde pek çok dental klinik tasarım planı, artık tedavi alanlarına gelince eskiye kıyasla sert bir şekilde değişiyor. Bir dizi özel, kapalı oda yerine, kat planı düzenleri açılıyor. Sandalyeleri ayırmak için çok az duvarlı veya duvarsız bölmeler oluşturuluyor. Bölünmüş duvarlar varsa, birçoğu tavana kadar bile gitmiyor. Sonuç olarak, yukarıdan pencerelerden geçen ışık odaların her birine taşınmış oluyor ve ferah aydınlık bir mekan yaratılıyor.


4-Ev Sıcaklığında



Bekleme odaları artık sadece çocukların ve kişilerin dikkatlerini dağıtmak için sadece bir sıra sandalye, bir dergi masası ve oyuncaklarla doldurulmamaktadır. Fobi yenen ve insan dostu olan klinikler size ev sıcaklığını sunuyor. Bir şömine, bekleme odasını sıcak tutarken içinizi de duygularınızı da ısıtır. Artık dümdüz oturmak ve doğrudan karşınızdaki yabancıya bakmak zorunda değilsiniz. Bir sehpayı çevreleyen zarif sandalyeler sizi rahatlatmaya ve yakınınızdaki insanlarla konuşmaya teşvik edebilir. Birkaç farklı oturma alanı da tasarlanabilir: Şık bir kafeterya veya mutfak. Mini buzdolabı, kahve makinesi ve snack bar gerçekten evinizde hissetmenizi sağlar. Sonuçta yemek kalbe giden en kısa yoldur!


5-Şık ve Göz Kamaştırıcı Diş Ofisi İç Tasarımı



Bir diş hekimi kliniğine girdiğinizde sert ve kasvetli bir çevre ile buluştuğunuz günler geride kaldı. Diş hekimi ofislerinde artık şık, lüks ve göz kamaştırıcı tarzlar görmeye hazır olun! Göz alıcı altın ve gümüş tonlar bekleme odalarını süslüyor. Sandalyeler, tek tip olmaktan çok uzak rahat ve konforlu. Lavabolar artık sadece faydaya dayalı değil. Tüm bunların sonucunda, bir diş hekiminin ofisine girmek artık size yüksek kaliteli bir butiğe adım atma hissi veriyor.


6-Eşsiz Dekor Temaları



Diş kliniği tasarımları eskiden her yerde bire bir aynı görünüyordu. Tüm tasarımlarda beyaz, açık kahverengi ve genel tekstil desenlerine sahip nötr paletler vardı. Geçmişin aksine, çağdaş bir diş kliniği trendi, belirli bir temanın etrafında oluşan farklı diş klinik tasarımlarını benimser. Artık bembeyaz klinikler yerine canlı renklerle oluşturulmuş ve modern çizgilere sahip bir tema ya da yukarıdaki tasarımda olduğu gibi vintage tablolar, deri koltuklar ve karakteri olan bir tema belirleyebilirsiniz!


7-Çocuk Dostu İç Tasarım


Diş hekimleri, çocuk dostu dekor temaları seçtiğinde, dişçiyi ziyaret etmek daha az korkutucu ve daha akılda kalıcı olabilir. Örneğin, Avion Dental, uçaklar ve ikonik çizgi film karakterleriyle klinik iç tasarım temasını oluşturmuştur. Resme bakınca çocukça geliyor olabilir ancak tasarım oldukça şık ve profesyonel bir yaklaşımla gerçekleştirildi. Bu dental ofis iç tasarımı sandalyeler, banklar ve resepsiyon masası üzerinde parlak, yıpranmış gümüş metalleri içerirken, uçak kanatları, kümelenmiş oturma alanlarında sehpa görevi görüyor. Gümüş metal çerçeveli televizyonlar sanat eserine benzetilirken içeriği dış görünümünün aksine çocuklara gün boyu Disney filmleri gösteriyor. Oyun alanında renkli, modern oyunlar bulunuyor. Bu klinik bir film odasına bile sahip! Bu çocuklara hitap eden eğlenceli klinik, tüm detayları zarif bir iç tasarımla birleştiriyor, kendine eşsiz bir tema belirliyor ve insanın aklına diş hekiminde olduğu hiç mi hiç gelmiyor!


Hazırsanız, Hadi Başlayalım O Zaman

Bizimle tanışmak ya da hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki iletişim kanallarından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

Müge Akbulut