Herkesin Seveceği Şıklıkta 5 Çocuk Odası Fikri Evinizde mutfak, oturma odası, salon ve banyo hepsi bir tarzın yansıması olarak uyum içinde görünürler. Evinizin tarzını çocuklarınızın zamanlarının çoğunu…

Herkesin Seveceği Şıklıkta 5 Çocuk Odası Fikri Evinizde mutfak, oturma odası, salon ve banyo hepsi bir tarzın yansıması olarak uyum içinde görünürler. Evinizin tarzını çocuklarınızın zamanlarının çoğunu…

Herkesin Seveceği Şıklıkta 5 Çocuk Odası Fikri Evinizde mutfak, oturma odası, salon ve banyo hepsi bir tarzın yansıması olarak uyum içinde görünürler. Evinizin tarzını çocuklarınızın zamanlarının çoğunu…

Herkesin Seveceği Şıklıkta 5 Çocuk Odası Fikri Evinizde mutfak, oturma odası, salon ve banyo hepsi bir tarzın yansıması olarak uyum içinde görünürler. Evinizin tarzını çocuklarınızın zamanlarının çoğunu… Herkesin Seveceği Şıklıkta 5 Çocuk Odası Fikri Evinizde mutfak, oturma odası, salon ve banyo hepsi bir tarzın yansıması olarak uyum içinde görünürler. Evinizin tarzını çocuklarınızın zamanlarının çoğunu…

BLOG

BLOG

Herkesin Seveceği Şıklıkta 5 Çocuk Odası Fikri

Müge Akbulut | Herkesin Seveceği Şıklıkta 5 Çocuk Odası Fikri

Evinizde mutfak, oturma odası, salon ve banyo hepsi bir tarzın yansıması olarak uyum içinde görünürler. Evinizin tarzını çocuklarınızın zamanlarının çoğunu geçirdiği alana yani çocuk odasına hizalamak imkansız gibi görünse de, bunu ulaşılabilir kılan birçok şık marka ve akıllı tasarım hilesi var.

Elit Decorist Tasarımcısı Briana Nix, “Bir çocuk odası evinizin geri kalanının bir uzantısı olmalı,” diyor."Bu odada, tıpkı çocuklarınızın takılmaktan keyif alacağınız bir yer olması gibi çok fazla zaman geçireceksiniz" diye devam ediyor.

Nix'e göre bu tür dengeyi bulan bir alan tasarlamanın anahtarı, çocuklarınızın sürecin bir parçası olmasına, mobilyaları seçmesine, kaçınılmaz dağınıklığı depolamanın şık yollarını bulmasına ve çalışmak için nötr bir tuval oluşturmasına izin vermektir.

En iyi çocuk odası fikirlerini hem siz hem de küçük çocuğunuz için uygun bir alan oluşturmak için öğrenmek için okumaya devam edin.


1. İlham Bulun


Birlikte ilham arayarak bir çocuk odasını dekore etmeye başlayabilirsiniz Küçük birinin yaşaması, oynaması ve büyümesi için mükemmel bir alan yaratmanıza yardımcı olacak fikirler edinmek için iç tasarım bloglarına, Pinterest'e veya Instagram'a bakabilirsiniz. Nix, çocuklarınızı sürece dahil etmeyi unutmayın, böylece projenin bir parçası olabilirler diyor. "Görüşlerini almak için çocuklarınızla paylaşın" diyor. "Onları sürece dahil etmek eğlenceli," diye devam ediyor tasarımcı.


2. Akıllıca Mobilya Seçin


Hangi mobilyalara ihtiyacınız olduğunu belirledikten sonra, çocuk odasını tasarlamak için kullanacağınız mobilyalardan en iyi şekilde yararlanmak için onları akıllıca seçmelisiniz. Satın aldığınız mobilyaların ömrünü düşünün. Kendinize sorun, bu ürünler kalitelerini ve işlevlerini en az beş yıl koruyacak mı?

Her şeyden önce, tüm çocuklarınızın kıyafetlerini tutacak büyük bir şifoniyer bulmayı düşünün. "Odayı ezmeden iyi bir depolama alanı istersiniz, bu yüzden doğal ahşap veya açık renkte bir şifoniyer seçin," diyor tasarımcı. Yeni bir şey satın alabilir veya Nix'in belirttiği gibi, bir parça yetişkin mobilyasını yeniden kullanmayı tercih edebilirsiniz. "Yüzyılın ortalarında bir credenza, oyuncak ve kıyafetler için tonlarca depolama alanı sağlayabilir, ancak çocuk odasına bir miktar sofistikelik kazandırır."

Bir şifoniyer ile birlikte, herhangi bir çocuk odası, odanın büyüklüğü için uygun büyük bir yatağa ihtiyaç duyar. Beşikten küçük bir yatağa gitmek yerine ikiz yatak satın alın. Bu sizi aradaki ekstra masraftan kurtaracak ve o kadar çok harika görünümlü alçak yatak var ki, küçük olan ikiz yataklar sizi hiç korkutmayacak. Bu iki büyük mobilya parçasıyla, tasarımın geri kalanını gerçekten kişisel zevkinize ve çocuklarınızın bireysel ihtiyaçlarına göre yapabilirsiniz.


3. Şık Depolama Çözümleri Oluşturun


Çocuk odaları doğal olarak dağınıktır . Kaçınılmaz olarak yer kaplayacak oyuncaklar, giysiler ve oyunlar vardır, bu nedenle şık depolama fikirlerine öncelik vermek önemlidir.

Oda oyuncakları tutmak için yeterli alana sahipse yatağın dibine koyabileceğiniz akrilik kutuları veya sandıkları düşünebilirsiniz. Peluş hayvanlar veya renkli bloklarla doldurulduğunda heyecan verici bir tasarım haline gelecektir. "Oyuncaklar parlak renkleri ve tatlı şekilleri ile kolayca dekorun bir parçası olabilir ve çocuklar için de temizliği eğlenceli hale getirebilir.


4. Nötrlerin Oluşturulması


Bir çocuk odası sanat, kitap ve oyuncak gibi eşyalarla çabucak dolabilir. Bu yüzden duvar renklerini çocuk dostu bir şekilde nötr ve klasik tutmalısınız. Ayrıca, açık renkler çocuk odaları ile kaçınılmaz olarak gelen badana için de daha kolay olacaktır.

Çocuğunuz büyüdükçe mutlaka değiştirilmesi gerekmeyen zamansız parçalardan oluşan bir taban katmanı ile başlayın. Tavan armatürlerini, pencere uygulamalarını ve bazı mobilya parçalarını düşünün. Nix, “Bu gibi öğeleri değiştirmek, ebeveyn olduğunuzda pahalı ve pratik değildir, bu nedenle yıllar boyunca görmeyi takdir edeceğiniz parçaları seçin” diyor.


5. Nereden Alışveriş Yapacağınızı Öğrenin


Çocuk odası için mobilya ve dekor satın almanız, tarzınızı veya tasarım hassasiyetinizi bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Sizin ve çocuklarınızın keyif alacağı şık bir dekor için alışveriş yapabileceğiniz çok çeşitli markalar bulabilirsiniz.

Bir odayı benzersiz hissettirecek ilginç, küçük parçalar tedarik edeceğiniz markaları bulmaya özen göstermelisiniz. Bu tasarım gücünüzü arttıracak, aynı zamanda şık görünümü korumanızı sağlayacaktır.

Son olarak, çocuk yatak nevresimlerine çok fazla harcamak istemiyorsanız, nötr renklerde nevresimler kullanacağınız zamansız şıklıktaki markaları tercih etmelisiniz.

Hazırsanız, Hadi Başlayalım O Zaman

Bizimle tanışmak ya da hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki iletişim kanallarından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

Müge Akbulut